-Kleine pot (spelt) seitan (Dit zijn de gluten van tarwe of spelt en heeft een vlezige bite.)
-1 grote uI
-1 wortel
-2 lepels olie
-2 lepels meel
-2 glazen rode wijn of een flesje triple
-2 teentjes knoflook uit de knijper, geraspt of fijngesneden
-1-2 laurierblad
-1 lepel thijm
-peper
-2 kruidnagels (evt in de vijzel malen)
-150 g champignons in kwarten
-2 lepels fijngehakte peterselie
Snijd de seitan zonodig in kleinere, gelijke stukjes. Bewaar het vocht uit de pot. Hak de ui fijn en fruit die in de olie. Bak de seitanstukjes even mee, doe er de wortel in kleine blokjes bij en bak die ook heel even mee. Doe er dan de bloem bij, roer goed en laat de bloem een beetje garen. Doe er dan de wijn beetje bij beetje bij en blijf roeren. Doe er nog een scheutje bouillon uit de pot bij. Het moet een niet te dikke gebonden saus worden. Doe er dan de knoflook en de kruiden bij. Laat een minuut of 20 samen sudderen, het steekt niet zo nauw. Als het teveel inkookt nog wat bouillon uit het potje erbij doen.
Doe er dan de kwarten champignons bij en laat die gaar worden. Of bak de champignons apart in een beetje boter gaat en doe ze er bij. Voor het opdienen de fijngehakte peterselie erbij. (en het laurierblad eruit)
Smaak af met peper en zout.
Lekker met aardappelpuree, pastinaakpuree of met rijst!